Leert je veel beter verkopen

Leert je veel beter verkopen

Verkopen is ook bewust poseren voor een selfie

We zijn allemaal verkopers

Jij, hij, zij en ik, we zijn allemaal verkopers. We doen het dagelijks en meestal zonder dat we het beseffen.

Ja, zelfs je kleine kinderen zijn verkopers.

Hoe dan? Als een kleuter driftig aan het kleien is en de juf vraagt: “Wat ben je aan het maken?” zal het niet ongeïnteresseerd zeggen: “Oh, ‘kweenie, ik zie wel”.

Nee, meestal zal de kleuter bijvoorbeeld enthousiast vertellen: “Ik ben een hele mooie auto aan het maken die keihard kan rijden”.

Hoewel kinderen in de kleuterleeftijd nog geen letter kunnen lezen en boeken over verkopen nog niet worden voorgelezen, weten ze al wel heel goed dat jezelf goed verkopen complimentjes oplevert. En soms iets lekkers.

Wanneer je later een spreekbeurt moet houden, verkoop je jezelf. Als je gaat solliciteren, verkoop je jezelf. En als je iemand meer dan leuk vindt al helemaal. Het is zoals het is. Iedereen wil graag aardig en goed gevonden worden omdat waardering ons streelt, zelfvertrouwen geeft en beloont.

Hoe vaak heb jij een chagrijnige selfie gemaakt en gedeeld?

Precies!

professionele sales coach die er geen doekjes omwindt
Marije Basstein

Was opleider in de zorg en actief in marketing-, sales- en communicatie. Is sinds 2014 sales coach die er geen doekjes omwindt.

Wil jij beter leren verkopen? Lees dan eerst wat je vooral niet moet doen

Ik geef je graag tips en advies wat je moet doen om beter te worden in sales. Maar ik vertel je net zo lief wat je juist NIET moet doen. Download mijn gratis e-book met 10 waardevolle waarschuwingen.

Als je interesse hebt in mijn e-book heb je vast geen bezwaar dat ik je zo nu en dan een leerzame of inspirerende nieuwsbrief toestuur. Daarom heb ik graag je naam en e-mailadres. Je kunt je voor de nieuwsbrief direct afmelden (maar dat doe je natuurlijk niet als je beter wilt leren verkopen).

Gratis e-book met tipa van Fairysales

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees mijn blogs en volg mijn coachingstrajecten
Als mijn blogs je inspireren, wil ik jou wel coachen

Je kunt het beste beginnen met de Sales Start Sessie en daarna het Sales Coaching Pro traject volgen. Wil je misschien belachelijk goed kunnen pitchen? Kijk dan op Perfect Pitchen

Scroll naar boven