Leert je veel beter verkopen

Leert je veel beter verkopen

Ook introverte verkopers kunnen leren om een goede verkoper te worden

Introvert en toch kunnen verkopen

Wie klanten wil, moet kunnen verkopen. Op enig moment moet je uit je stoel, de auto in en klanten bezoeken. Natuurlijk kun je veel achter je laptop voor elkaar krijgen, maar niet alles.

Maar wat nu als je niet zo’n prater bent en meer het type die de kat uit de boom kijkt? Hoe ga je dan succesvol verkopen, als je misschien een beetje verlegen bent?

Veel ondernemers lijden aan uitstelziekte. Da’s niet erg want je krijgt er geen koorts van en je hoeft ook niet naar het ziekenhuis. Je wordt er hoogstens onrustig en verliesgevend van.

Dit gedrag van uitstellen, smoezen en omtrekkende bewegingen, zorgt er wel voor dat je klanten ook niet in beweging komen. Een patstelling als het ware.

Je moet dus iets.

De bescheiden niet-zo’n-praters en Stille Willy’s noemen we introverte mensen. Ik vertel je vermoedelijk niks nieuws maar wist je dat introverte mensen kunnen uitgroeien tot hele goede verkopers?

Niet gedacht hè?

Een pitch die overdondert is helemaal niet altijd nodig. Je hoeft niet steeds maar weer te pushen. Wat je nodig hebt is een reëel beeld van verkopen en een manier die bij je past. Een manier die natuurlijk aanvoelt voor jou, je business en je klanten.

Onlangs belde een ondernemer me met de vraag of ik nog een echte jager wist voor de vacature van junior accountmanager.

Een introvert persoon krijgt bij het horen van de kwalificatie een echt jager geheid rode vlekken in de nek.

Het beeld dat deze ondernemer van verkopers heeft, is dat verkopers allemaal extraverte praatjesmakers zijn. Als jij er ook zo over denkt heb ik een belangrijke mededeling voor je: “Laat dit beeld los!”

Sales-Start-Sessie

Wees realistisch en leer verkopen op een manier die bij jou past. In de Sales-Start-Sessie van 100 minuten voor 100 euro ga ik je vertellen hoe jij als Stille Willy uiterst succesvol kunt worden als verkoper.

professionele sales coach die er geen doekjes omwindt
Marije Basstein

Was opleider in de zorg en actief in marketing-, sales- en communicatie. Is sinds 2014 sales coach die er geen doekjes omwindt.

Wil jij beter leren verkopen? Lees dan eerst wat je vooral niet moet doen

Ik geef je graag tips en advies wat je moet doen om beter te worden in sales. Maar ik vertel je net zo lief wat je juist NIET moet doen. Download mijn gratis e-book met 10 waardevolle waarschuwingen.

Als je interesse hebt in mijn e-book heb je vast geen bezwaar dat ik je zo nu en dan een leerzame of inspirerende nieuwsbrief toestuur. Daarom heb ik graag je naam en e-mailadres. Je kunt je voor de nieuwsbrief direct afmelden (maar dat doe je natuurlijk niet als je beter wilt leren verkopen).

Gratis e-book met tipa van Fairysales

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees mijn blogs en volg mijn coachingstrajecten
Als mijn blogs je inspireren, wil ik jou wel coachen

Je kunt het beste beginnen met de Sales Start Sessie en daarna het Sales Coaching Pro traject volgen. Wil je misschien belachelijk goed kunnen pitchen? Kijk dan op Perfect Pitchen

Scroll naar boven