Zonder marketing geen sales

Zonder een goede marketingstrategie is het lastig om succesvol nieuwe klanten te werven.
Marketing en sales gaan hand in hand.

Zonder marketing geen sales

Een succesvolle marketingstrategie bedenken en implementeren is essentieel om tevreden en loyale klanten te krijgen. En als je weet waarom je huidige klanten, klant bij je zijn, kun je die informatie goed gebruiken bij het werven van nieuwe klanten. FairySales heeft niet alleen verstand van sales maar ook van online en offline marketing. 

of bel 06 41 29 92 28

Klantgestuurde marketing

Bij klantgestuurde marketing spelen de bevindingen van je klanten een belangrijke rol in het bepalen van je sales- en marketingstrategie. Als je wilt, gaan we graag in gesprek met jouw klanten. Door het gesprek aan te gaan als ‘buitenstaander’ komen we wellicht meer te weten dan wanneer jezelf vragen gaat stellen.

new business doen met klantgestuurde marketing

Marketing met aantrekkings kracht

Als we weten hoe je klanten over je oordelen, kunnen we samen een strategie bepalen en communicatiemiddelen ontwikkelen met een beetje appeal om nieuwe klanten te werven. Hierbij moeten we niet uit het oog verliezen dat alleen kennis van zaken niet zaligmakend is. Een positieve instelling, een beetje charme en creativiteit maken sales-gesprekken een stuk prettiger dan het opdreunen van een bedacht script.

Opmerkelijke marketing en communicatie
Ken je doelgroep

Kun jij je doelgroep aanwijzen?

Het kan soms lastig zijn om je doelgroep aan te wijzen. Als jij tractorbanden verkoopt, is het vrij eenvoudig om een doelgroep te bepalen: bijvoorbeeld alle agrarische- en loonbedrijven in een straal van 50 km. Maar als als je bijvoorbeeld een burn-out coach bent, kun je niet lukraak mensen mailen en bellen om te vragen of ze misschien opgebrand zijn? Je marketing moet er dan opgericht zijn om er voor te zorgen dat mensen je weten te vinden. Door bijvoorbeeld te adverteren in eigen regio en door veel relevante content over je business op je website te plaatsen en antwoorden te geven op vragen. Deze vorm van klantgerichte marketing noemen we inbound marketing. Daar weten we ook alles van.

Gewoon even sparren

Iedere ondernemer heeft weleens behoefte aan een frisse blik. Soms zijn een paar opmerkingen al genoeg om net die opening te vinden die je zocht. Het moeilijkste is meestal het treffen van de juiste gesprekspartner. Met Marije was het meteen raak in ons gesprek over de verkoop van een nieuw product voor een nieuwe doelgroep. Haar scherpzinnigheid bracht precies die elementen naar boven die nog ontbraken. Zo kreeg ‘gewoon even sparren’ een grote toegevoegde waarde. Dus wanneer je voelt dat er iets schort aan je verkoop maar je er de vinger niet achter krijgt, bel dan Marije. Dan komt het vast goed.
Frans van 't Schip, Propositions
Frans van 't Schip
ProPositions Brandmanagement

Zullen wij voor je aan de slag gaan?

Je kunt me bellen: 06 41299228 of op de contactbutton klikken.