Leert je veel beter verkopen

Leert je veel beter verkopen

Voorbereiding

Geen goede voorbereiding salesgesprek

Het klinkt een beetje duf. Een vragenlijstje maken voordat je het salesgesprek aangaat. Toch is dat helemaal niet zo’n verkeerde gedachte. Zeker bij een bedrijf waar je nog niet eerder voor hebt gewerkt.

Je zal maar net die ene belangrijke vraag vergeten te stellen, waardoor jouw aanbod toch anders uitpakt dan de klant verwacht. Dan heb je vermoedelijk het nakijken.

Bereid je goed voor zodat je niet vergeet om die ene vraag te stellen.

Boodschappenlijstje om niks te vergeten

Voordat je boodschappen gaat doen bij de supermarkt is het ook handig om een lijstje te maken. Voor de basisboodschappen heb je het lijstje misschien niet nodig. Die zitten in je systeem. Maar ingrediënten voor een bepaald recept kun je beter opschrijven.

Zo is het ook met een verkoopgesprek. Je kunt vertrouwen op je basisvragen en vaardigheden maar dat is niet genoeg. Maak daarom altijd een lijstje met vragen die je beslist wilt stellen. Terug naar de winkel om een vergeten artikel te halen, is vervelend maar je doet het gewoon. Of je stuurt een van de kinderen (in mijn geval).

Natuurlijk kun je de klant altijd even bellen om de vraag alsnog te stellen. Zal ie niet erg vinden. Het wordt pas vervelend voor je als de cruciale vraag niet meer in je opkomt.

Dus: bereid je beter voor. Check de website, Linkedin en Facebook en ga met die informatie aan de slag. Je kan beter te veel weten dan te weinig.

Scroll naar boven